El jurat

Eva Bertrana (Barcelona, 1964). Al maig del 1965 es trasllada amb la família a París. S'instal·la a la Catalunya Nord el 1984, on cursa la llicenciatura d'estudis catalans a la Universitat de Perpinyà i integra les escoles catalanes associatives La Bressola. D'ençà del 2012 n'és la directora general.

|ALT1|

Òscar Escuder i de la Torre (Barcelona, 1968). Metge especialista en cirurgia maxil·lofacial. Treballa a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell i al sector privat, és professor associat a la Facultat de Medicina de la UAB. Membre de la Plataforma per la Llengua des del 1997 i president de l'entitat des del 2002.

Eva Bertrana

Carme Forcadell i Lluís (Xerta, 1955). Lingüista i activista. Llicenciada en Ciències de la comunicació i en Filosofia  i màster en Filologia Catalana a la UAB. Funcionària al Departament d'Ensenyament com a assessora en temes de llengua. Ex membre de l'Executiva de la Plataforma per la Llengua, ha estat liderant el procés de transició nacional com a presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). Ha estat presidenta del Parlament de Catalunya.

Òscar Escuder

Anna Moner (Vila-real, 1967). Escriptora i artista plàstica. Ha publicat nombrosos relats, l'assaig Gabinet de curiositats (Premi de la Crítica 2016) i les novel·les Les mans de la deixebla (Premi Enric Valor 2010), El retorn de l'Hongarès (Premi Alfons el Magnànim 2014, Premi Túria 2015 i Drac de Sant Jordi 2015) i La mirada de vidre (Premi Ciutat d'Alzira 2018). Col·labora en diversos mitjans escrits i en la ràdio d'À Punt Mèdia.

Carme Forcadell

Isona Passola i Vidal (Barcelona, 1953) Productora, guionista i directora de cinema. Amb Massa d'Or Produccions, va produir Pa Negre (2010) i també ha estat directora de documentals. La seva tasca audiovisual li ha estat reconeguda amb el Premi d'Honor Lluís Carulla i la Creu de Sant Jordi. Ha estat presidenta de l'Acadèmia de Cinema Català, actualment presideix l'Ateneu Barcelonès.

Anna Moner

Joan Maria Pou (Barcelona, 1974). Periodista esportiu. Vinculat a RAC1, ha presentat programes com Primer Toc i Tu diràs. Aquesta temporada, a més de fer-hi les retransmissions del Barça, també hi dirigeix el programa d'actualitat No ho se. La seva passió pel Barça es pot resseguir a Avui patirem (Ara llibres, 2014).

Isona Passola

Pilar Roig i Revilla (Barcelona, 1946). Mare de Martí Gasull i Roig, va dedicar la seva vida professional al sector editorial i de l'art durant més de 40 anys. És una apassionada de la muntanya i es declara enamorada de Catalunya, el seu país. Des de l'any 2011 col·labora com a voluntària a la Plataforma per la Llengua.

Joan Maria Pou

Fanny Tur Riera (Sant Miquel de Balansat, 1961) és directora des de 1987 de l'Arxiu Històric d'Eivissa i de les biblioteques municipals, i ha estat directora adjunta de l'Institut Ramon Llull (2009-2011) i Consellera de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears (2017-2019). Vinculada al teixit social eivissenc, ha comissariat diverses exposicions i té nombroses publicacions de temàtica històrica i de gènere.

Pilar Roig

Xevi Xirgo i Teixidor (Cassà de la Selva, 1964). Periodista. Vinculat durant una dècada i mitja al diari El Punt, on va dirigir l'edició gironina, i professor de la Universitat de Girona (UdG), també ha estat al capdavant de la revista Presència. Des del 2010 és el director d'ElPuntAvui.

Fanny Tur