El jurat del Premi Martí Gasull i del Premi Especial
Eva Bertrana (Barcelona, 1964). Al maig del 1965 es trasllada amb la família a París. S'instal·la a la Catalunya Nord el 1984, on cursa la llicenciatura d'estudis catalans a la Universitat de Perpinyà i integra les escoles catalanes associatives La Bressola. D'ençà del 2012 n'és la directora general.
Anna Chaler Feliu (Benicarló, 1967). Professora de música i directora de cor. Diplomada en Magisteri per la Universitat de València, ha desenvolupat la seva carrera professional en l'àmbit de la docència impartint classes i dirigint cors a l'Escola de música de Benicarló, a la Societat Coral el Micalet i a l'escola la Masia de Museros, una escola cooperativa i en valencià, on també ha estat directora.
Òscar Escuder i de la Torre (Barcelona, 1968). President de Plataforma per la Llengua. Llicenciat en Medicina i cirurgia per la UB. Especialista en cirurgia maxil·lofacial. Membre de les Societats Catalana i Europea de Cirurgia Cranio-maxil·lofacial. Treballa a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell i al sector privat. També és professor associat a la Facultat de Medicina de la UAB.
Carme Forcadell i Lluís (Xerta, 1955). Llicenciada en Filosofia i en Ciències de la Comunicació i màster en Filologia Catalana a la UAB. Ha estat funcionària al Departament d'Ensenyament com a assessora en temes de llengua, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), i presidenta del Parlament de Catalunya. Actualment és membre de la Junta Executiva de Plataforma per la Llengua.
Mauro Mulas (L'Alguer, 1973). Activista cultural. Laurea en Biotecnologia i en Ciències de la Infermeria a la Universitat dels Estudis de Sàsser. Ha format part del Consell Directiu del Centre Excursionista de l'Alguer i actualment és membre de l'Obra Cultural de l'Alguer. Així mateix, és estudiós de la història i les tradicions de la ciutat i curador del projecte expositiu "La Vida Rústiga a l'Alguer".
Pilar Roig i Revilla (Barcelona, 1946). Mare de l'alpinista i fundador de Plataforma per la Llengua, Martí Gasull i Roig, a qui homenatgen els Premis. Vinculada a la prestigiosa editorial Polígrafa, ha dedicat la seva vida professional al sector editorial i de l'art durant més de 40 anys.
Fanny Tur Riera (Sant Miquel de Balansat, 1961). Directora des de 1987 de l'Arxiu Històric d'Eivissa i de les biblioteques municipals. Ha estat directora adjunta de l'Institut Ramon Llull (2009-2011) i Consellera de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears (2017-2019). Vinculada al teixit social eivissenc, ha comissariat diverses exposicions i té nombroses publicacions de temàtica històrica i de gènere.
Xevi Xirgo i Teixidor (Cassà de la Selva, 1964). Periodista. Vinculat durant una dècada i mitja al diari El Punt, on va dirigir l'edició gironina, i professor de la Universitat de Girona, també ha estat al capdavant de la revista Presència i ha dirigit El Punt Avui. Actualment és el president del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC).
El jurat del Premi a la Innovació
Roger Baldomà i Leiva (Sant Quirze del Vallès, 1979). Enginyer en informàtica de gestió, és analista i programador en una empresa que facilita que tothom pugui trobar una bona feina. Creador del primer portal en català informatiu sobre videojocs, de la campanya #CatalanLoveTwitch i de Creadors.tv, ONG que treballa per ajudar i visibilitzar el contingut audiovisual en català que es crea a la xarxa. També és membre de la Junta Executiva de Plataforma per la Llengua.
Mariola Dinarès i Quera (Matadepera, 1971). Periodista. Llicenciada en Ciències de la Comunicació i postgrau en gestió de xarxes socials, ha treballat a Ràdio 4, Andorra 1 i Flaix FM. Actualment presenta i dirigeix el "Popap", programa interactiu de tendències socials de Catalunya Ràdio. La seva tasca de divulgació tecnològica va ser reconeguda el 2017 amb el Premi DonaTic i el 2019 per l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya.
Òscar Escuder i de la Torre (Barcelona, 1968). President de Plataforma per la Llengua. Llicenciat en Medicina i cirurgia per la UB. Especialista en cirurgia maxil·lofacial. Membre de les Societats Catalana i Europea de Cirurgia Cranio-maxil·lofacial. Treballa a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell i al sector privat. També és professor associat a la Facultat de Medicina de la UAB.
Susana Pérez i Alonso (Benicarló, 1990). Creadora de continguts audiovisuals. Tècnica Superior en Administració i Finances, ha sigut regidora de Joventut de l'Ajuntament de Benicarló i actualment treballa a l'Agència FPCAT. També ha estat portaveu nacional de les joventuts d'Iniciativa-Compromís i membre de la Federation of Young European Greens (FYEG).
Natàlia Pons (Gata de Gorgos, 1989). Professora i cantant. Es va llicenciar en Filologia Catalana per la Universitat de València, on va formar part de la vida politicocultural i del moviment estudiantil. Militant i activista durant anys, des del 2014 desenvolupa la seva carrera musical a través de Pupil·les, grup de música electrònica en valencià que ha publicat tres àlbums amb el feminisme com a eix transversal.
Julia Rosanna Sánchez-Valverde (Barcelona, 2000). Estudiant i Presidenta del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya. Actualment acabant el Doble Grau en Dret i Ciències Polítiques a la Universitat Autònoma de Barcelona, des del 2019 membre del secretariat del CNJC en representació d'una entitat sindical. Al CNJC ha liderat projectes relacions amb l'emancipació juvenil, especialment qüestions d'ocupació i salut mental, així com la representació institucional i mediàtica.
Laia Servera Zamora (Barcelona, 1980). Periodista. Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Ramon Llull, va ser redactora, editora i presentadora de l'Info-K, informatiu infantil de Televisió de Catalunya que ha estat reconegut, entre d'altres, amb el Premi Nacional de Cultura, el premi Zapping i el premi Marta Marta. Des del 2021 és la cap del departament d'infantils de TV3 i dirigeix la creació del nou Súper 3 (SX3).