Guanyador VII Premi Martí Gasull i Roig

La Llibreria Catalana

La Llibreria Catalana és una llibreria fundada a Perpinyà (el Rosselló) el 1986 i és l'única de la Catalunya del Nord especialitzada en llibres en català i de temàtica catalana.

Fou fundada per Joan Miquel Touron. Nascut a Vinçà (el Conflent) el 1959, Touron participà del Grup Cultural de la Joventut Catalana, del qual en sortiren moviments catalans posteriors que donaren lloc entre d'altres a la Universitat Catalana d'Estiu, les escoles La Bressola o l'associació Arrels. Aquest grup tenia una petita llibreria mòbil que recorria els pobles de la Catalunya del Nord venent llibres en català; Joan Miquel Touron era el responsable d'aquesta llibreria mòbil.

Més informació

Nominats 2020

La Llibreria Catalana

L'única llibreria de la Catalunya del Nord especialitzada en llibres en català

més informació

Amical Wikimedia

Entitat sense ànim de lucre que promou la Viquipèdia

més informació

Gaming.cat

Associació de jugadors que promouen el català als videojocs

més informació

IV Premi Especial del Jurat

Teresa Casals

El jurat dels Premis Martí Gasull i Roig ha decidit atorgar el Premi Especial del Jurat a Teresa Casals. Els seus membres han reconegut els mèrits de la filòloga, mestra i activista per la llengua catalana, qui a través de la formació de mestres en llengua catalana va col·laborar a fer possible la immersió a les escoles. El jurat també ha tingut en compte la seva tasca a favor de la docència en català en el sistema universitari i el seu paper al capdavant de la plataforma d'entitats Som Escola.