Guanyador VIII Premi Martí Gasull i Roig

Sàpiens

Fundada l'any 2002, Sàpiens és una revista en llengua catalana de divulgació històrica i periodicitat mensual. Dirigida per Clàudia Pujol, la publicació forma part del grup SOM i es distribueix a Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears.

La revista, que compta amb un bon nombre de col·laboradors dels camps de la història i el periodisme, presenta temàtiques rellevants per conèixer, en la nostra llengua, tant el nostre passat com la història universal. La recerca d'arxius, els reportatges i la vocació divulgativa de la revista situa Sàpiens com una referència per als subscriptors i quioscs.

Des de l'inici, ha estat líder de vendes a Catalunya, en el seu sector de mercat, i és la revista en català més llegida. A més, des del 2016 es publica també Petit Sàpiens, una revista d'història destinada al públic infantil.

Nominats 2021

Sàpiens

Revista en llengua catalana de divulgació històrica.

més informació

Parlem

Grup de telecomunicacions que opta decididament per la llengua catalana.

més informació

Companyia Teatre Micalet

Centre de producció i exhibició teatral en valencià.

més informació

V Premi Especial del Jurat

Josep Vallverdú

El jurat dels Premis Martí Gasull i Roig ha decidit atorgar el Premi Especial del Jurat a Josep Vallverdú. Els membres del jurat han valorat el compromís amb la llengua catalana de l'escriptor lleidatà, com també la seva llarga trajectòria literària, que ha estat especialment destacada en la literatura infantil i juvenil. A més, amb aquest guardó, que arriba la cinquen edició en aquesta modalitat, també es vol reconèixer la valuosa contribució dels autors lleidatans al conjunt de les lletres catalanes.