La Plataforma per la Llengua

La Plataforma per la Llengua és l'ONG del català. Som una organització no governamental que treballa per promoure la llengua catalana com a eina de cohesió social. Treballem als diferents territoris de parla catalana i des d'una perspectiva transversal en l'àmbit socioeconòmic i audiovisual, en l'acollida lingüística als nouvinguts, en les universitats i en l'educació i a les administracions, entre d'altres àmbits d'actuació. Els èxits aconseguits ens han portat reconeixements com el Premi Nacional de Cultura 2008 a la Projecció Social de la Llengua Catalana, atorgat per la Generalitat de Catalunya.

Vols fer-te'n soci o sòcia?

Actualment som més de 19.500 persones que treballem per promoure la llengua catalana. Així, comptem amb nuclis territorials a Catalunya -al Baix Llobregat, al Barcelonès, al Maresme, al Vallès i a les Terres de Ponent- al País Valencià, a les Illes Balears i a l'Alguer, i desenvolupem campanyes, també, a la resta de territoris de parla catalana.

La Plataforma per la Llengua està avalada, a més, per un consell consultiu constituït actualment per Salvador Cardús, Jordi Font, Josep Mª López Llaví, Isidor Marí, Jordi Porta, Jordi Sànchez, Josep Mª Terricabras, Miquel Sellarès, Vicenç Villatoro, Miquel Strubell, i Abelard Saragossà i del qual en van formar part el filòsof Fèlix Martí els desapareguts Isabel-Clara Simó, Francesc Ferrer i Gironès, Joan Triadú, Patrícia Gabancho i Albert Manent.

Si voleu més informació sobre la Plataforma per la Llengua, podeu descarregar-vos la nostra presentació:

el català, llengua comuna