Guanyador X Premi Martí Gasull i Roig

VilaWeb

Mitjà de referència dels territoris de parla catalana, és el degà dels diaris digitals d'Europa. Primer diari digital en llengua catalana, Vilaweb és un portal informatiu que té com a marc de referència el conjunt dels territoris del domini lingüístic català. Creat el 1995 pels periodistes Assumpció Maresma i Vicent Partal, i amb seu a Barcelona i València, actualment Vilaweb també és el degà dels diaris electrònics a Europa. Exemple de rigor i compromís amb la professió periodística, el portal té una sensibilitat especial per aquelles qüestions relacionades amb l'ús social del català.

Nominats 2023

Cap nominat disponible

VII Premi Especial del Jurat

Blanca Serra

Nascuda a Barcelona el 1943, Serra va ser una de les fundadores de l'Assemblea de Catalunya i ha estat una veu activa de l'associacionisme més reivindicatiu: va participar en el Congrés de Cultura Catalana, així com a la Plataforma pel Dret a Decidir, les consultes populars sobre la independència o el primer secretariat de l'Assemblea Nacional Catalana. El jurat reivindica la tasca de la filòloga, que des dels anys 60 ha lluitat pel català participant en múltiples entitats, sempre amb la mirada fixada en el conjunt dels territoris del domini lingüístic.

Guanyador del Premi a la Innovació

Cabrafotuda

Nascut a la Vila Joiosa, a la Marina Baixa, ara fa 26 anys, Cabrafotuda es diu en realitat Fran Tudela i Lloret i s'ha fet famós a les xarxes socials, especialment a TikTok i Instagram, arran dels seus vídeos d'humor en català imitant professores i mares, o amb receptes de cuina gravades amb la seva àvia. El jurat reivindica la tasca del creador de continguts a TikTok i Instagram, que té més de 200.000 seguidors i ha demostrat als joves que es pot triomfar a Internet fent contingut en català