Nominats 2017

Softcatalà

Nascuda el 1997, Softcatalà és una associació creada per un grup d'usuaris d'Internet que desitjaven millorar la presència del català a les noves tecnologies.

Durant aquests anys, i de forma desinteressada, els membres de l'entitat han traduït i difós programari en català. De la mateixa manera, des de Softcatalà han ideat eines per tal que els desenvolupadors de programes puguin adaptar les seves novetats als internautes catalanoparlants. L'associació també ha col·laborat amb el TERMCAT pel que fa als termes relacionats amb les tecnologies de la informació i la comunicació. El seu és, també, un compromís amb el programari lliure.

Avui, l'espai web de Softcatalà conté eines útils per als internautes: serveis de traducció, correcció, diccionaris i aplicacions de diversos sistemes operatius. Les xifres de visites i descàrregues demostren la vitalitat de la nostra llengua a la xarxa.

Així, conscients de la importància dels paquets ofimàtics, dels processadors de textos, dels gestors de fulls de càlcul i dels motors de cerca, des de Softcatalà han apostat per facilitar que es pugui navegar plenament en català.

Entrevista a Jordi Mas, col·laborador de Softcatalà

Informació extesa

Softcatalà

Altres nominats

La Bressola

Xarxa d'escoles de la Catalunya del Nord que des del 1976 forma estudiants amb un sistema d'immersió lingüística en català

més informació

Comunitat Sikh de Catalunya

Comunitat procedent del Panjab que està rebent cursos d’aprenentatge de català per arrelar-se a la societat catalana.

més informació