Nominats 2014

Viquipèdia en català

La Viquipèdia en català (o Viquipèdia en valencià), és l'edició de la Viquipèdia (o Wikipedia) en llengua catalana, la principal enciclopèdia en línia a Internet. Va néixer el 16 de març de 2001 i fou la tercera versió idiomàtica en ser creada -després de l'anglesa i l'alemanya- i la segona amb un article. A partir d'aquí la Viquipèdia en català no ha parat de créixer, en articles, qualitat dels articles, viquipedistes (persones que col·laboren i creen articles) i usuaris.

A gener de 2010 assoleix la primera posició mundial en qualitat per davant de la versió en anglès. A gener del 2013, se superen per primera vegada els 30 milions d'articles consultats (ara ja en són gairebé 50 milions). El 15 d'abril del 2013 arriba als 400.000 articles. El 2013 és a la 15a posició al món en nombre d'articles amb vora 420.000, més de 7.000 fitxers, uns 160.000 usuaris registrats i més d'un milió de pàgines totals.  D'altra banda, el 7 de juny del 2013, la Fundació Wikimedia (Wikimedia Foundation) va reconèixer oficialment l'Amical Wikimedia (organització que té per objectiu i missió principal que la suma de tot el coneixement humà estigui disponible en català i que tota el coneixement sobre la cultura catalana estigui disponible en qualsevol idioma); la primera associació acceptada que té un àmbit territorial que no coincideix amb un estat.

L'èxit de Viquipèdia és l'èxit col·lectiu i voluntari fruit de la dinàmica pròpia d'una societat que vol posar la llengua catalana al màxim nivell internacional.

Viquipèdia<br /> en català

Altres nominats

Assemblea de Docents de les Illes Balears

Plataforma que ha mobilitzat la ciutadania de les Illes contra les mesures del Govern Bauzá per acabar amb l'escola en català.

més informació

Joan-Carles Martí i Casanova

Activista cabdal pel català a les comarques de l'Extrem Sud del País Valencià i fundador d'associacions com El Tempir d'Elx.

més informació