Nominats 2015

Escola Valenciana

Escola Valenciana - Federació d'Associacions per la Llengua és una entitat cívica formada per 29 associacions comarcals. El principal objectiu de l'entitat és la normalització lingüística en tots els àmbits d'ús de la llengua, amb especial incidència en el sistema educatiu valencià.

En aquest marc van nàixer les Trobades d'Escoles en Valencià, aplecs lúdics i reivindicatius que han esdevingut el projecte amb més ressò de l'entitat. Les Festes per la Llengua reuneixen cada any més de 200.000 persones al llarg de les comarques valencianes.

L'entitat ha ampliat el treball en matèria de normalització lingüística a la resta d'àmbits d'ús socials. Música, cinema, literatura, cultura popular, multiculturalitat, voluntariat lingüístic, sostenibilitat i democràcia participativa són els pilars d'una visió d'Escola Valenciana com a entitat global, que ha esdevingut un grup de pressió constant i constructiu en la vida social, educativa i política valenciana.

Tots aquests camps d'actuació s'han materialitzat en projectes i serveis concrets com el Voluntariat pel Valencià, La Gira-Festival itinerant de música en valencià, l'Acosta't al Territori, la campanya Matricula en futur, matricula en valencià, el Cinema a l'Escola, l'Oficina de Drets Lingüístics, els congressos i les publicacions de materials. 

Així, avui, Escola Valenciana és una eina per fer avançar la llengua al País Valencià.

Informació extesa

Escola Valenciana

Altres nominats

Cerveses Moritz

Marca de cervesa de Barcelona amb el català com a valor afegit, és exemple de bones pràctiques en la introducció de la llengua catalana a l'àmbit socioeconòmic.

més informació

Albert Jané i Riera

Gramàtic, traductor i dinamitzador de la literatura infantil i juvenil en català. Ha estat redactor, corrector i director de la revista Cavall Fort.  

més informació