Nominats 2015

Cerveses Moritz

Moritz és una marca de cervesa fundada el 1856 per l'alsacià Louis Moritz Trautmann i molt vinculada a la ciutat de Barcelona,on ha tingut una presència destacada durant el darrer terç del segle XIX i tota la primera meitat del XX.

Després d'un parèntesi de tres dècades, el 2004 es torna a rellançar una marca Moritz renovada. A Barcelona, el 2009 reobria el clàssic Bar Velódromo i el 2011 s'obrien de nou les portes de la Fàbrica Moritz de la ronda de Sant Antoni, amb un projecte arquitectònic del francès Jean Nouvel. A més, el 2013 neix un espai gastronòmic innovador, el 300 del Born, al Born Centre Cultural.

Moritz aposta per ser una cervesa fresca, elaborada amb malta extrapàl·lida, aigua del massís del Montseny-Guilleries i perfumada amb flors de llúpol aromàtiques. Al mateix temps, es proposa ser una cervesa amb valors, connectada amb la societat actual.

El compromís de Moritz amb la llengua catalana s'ha fet present des de la normalitat del seu ús. Així, el català és la llengua d'ús corporativa i això es tradueix, entre d'altres, en la publicitat i en l'etiquetatge dels seus productes. D'aquesta manera, Moritz és exemple de bones pràctiques en la introducció de la llengua catalana a l'àmbit socioeconòmic.

Informació extesa

Cerveses Moritz

Altres nominats

Escola Valenciana

Entitat que des de fa trenta anys treballa per la normalització lingüística al País Valencià, incidint especialment en el sistema educatiu valencià.  

més informació

Albert Jané i Riera

Gramàtic, traductor i dinamitzador de la literatura infantil i juvenil en català. Ha estat redactor, corrector i director de la revista Cavall Fort.  

més informació