Nominats 2018

Catalunya Ràdio

Fundada el 1983, Catalunya Ràdio és, amb TV3, el mitjà públic de referència al nostre país. És l'exemple de la determinació de la Generalitat de Catalunya per a construir un espai català de comunicació, i de la força dels oients, que se la fan seva diàriament.

Catalunya Ràdio ha creat un imaginari radiofònic propi, àmpliament compartit per centenars de milers d'oients diaris, des d'El lloro, el moro, el mico i el senyor de Puerto Rico, fins a El Suplement, passant pel Tarda, Tardà, El club de la mitjanit i la creació d'un llenguatge en català per a les retransmissions de futbol.

Aquests darrers mesos, Catalunya Ràdio ha estat atacada injustament i se n'ha limitat la llibertat d'informació i d'expressió. Entre d'altres, els dies previs de les eleccions del 21-D, la Junta Electoral, a petició d'un recurs del PP, va obrir-li un expedient sancionador per dues editorials matinals de Mònica Terribas.

Actualment, Saül Gordillo dirigeix aquesta institució radiofònica que té per objectiu continuar oferint un servei públic basat en el rigor i la pluralitat i un entreteniment fresc i dinàmic.

Més informació: http://www.catradio.cat/

Catalunya Ràdio

Altres nominats

Cinemes Texas

Unes valuoses sales de cinema a Barcelona i València on els espectadors poden gaudir amb normalitat de pel·lícules en llengua catalana. 

més informació

Escola La Masia

L'escola cooperativa de l'Horta Nord (València), fundada el 1968, porta cinquanta anys de compromís educatiu amb la llengua catalana.

més informació