Nominats 2018

Cinemes Texas

Oberts a Barcelona el 2014, els cinemes Texas representen una excepció valuosa dins del món cinematogràfic del nostre país. En un sector, l'audiovisual, en què la presència de la llengua catalana és clarament minoritzada, els cinemes Texas han demostrat que es poden projectar pel·lícules en català amb tota normalitat i amb un èxit de públic important.

Impulsats pel cineasta Ventura Pons, els Texas són uns cinemes singulars en què es programen reestrenes en versió original subtitulades en català (VOSC), o doblades en la nostra llengua, en el cas de les pel·lícules infantils. També és un espai ideal per a recuperar clàssics i per a fer maratons temàtiques, sempre amb un segell de qualitat propi.

El 2017, a més, s'inauguraven els cinemes AlbaTexas a València per a poder oferir, com a Barcelona, projeccions en la nostra llengua als espectadors valencians. L'objectiu és enfortir la llengua i l'audiovisual valencià.

Com explicava Ventura Pons: "als Texas, el cinema interessant arriba a la gent".

Més informació: http://www.cinemestexas.cat/

Cinemes Texas

Altres nominats

Escola La Masia

L'escola cooperativa de l'Horta Nord (València), fundada el 1968, porta cinquanta anys de compromís educatiu amb la llengua catalana.

més informació

Catalunya Ràdio

L'emissora pública és exemple de professionalitat, una ràdio amb vocació de servei públic que ha estat clau per a normalitzar la llengua catalana.

més informació