Nominats 2018

Escola La Masia

L'escola cooperativa de Museros (Horta Nord, País Valencià) és un exemple de compromís actiu amb la llengua catalana.

Fundada el 1968 amb el nom de Tramuntana, l'escola tenia la voluntat d'oferir una alternativa a l'educació autoritària i adoctrinadora del franquisme. La Masia -nom que prengué més endavant- ha estat sempre un punt de referència educatiu dins i fora de les aules pel seu projecte actiu, honest i coherent i per l'estima al valencià, el català de tots.

Aquesta escola arrelada al país i la seva gent té el propòsit de formar persones felices, lliures i crítiques i para una atenció especial a l'alumnat amb dificultats d'aprenentatge. El centre té l'objectiu d'assolir una societat valenciana justa, solidària, pacifista, democràtica, sostenible i orgullosa de la nostra llengua. Un equip cohesionat de mestres treballa amb dedicació i esforç per a fer-ho possible.

Els de l'escola la Masia són cinquanta anys d'un projecte d'èxit. L'empremta de l'escola en la societat valenciana d'avui és ben viu. Així, són moltes les famílies que cada any volen que els seus fills formin part d'un projecte viu i dinàmic que saben que és garantia de qualitat, de valors i d'estima per la llengua i el país.

Més informació: www.lamasia.org

Escola La Masia

Altres nominats

Cinemes Texas

Unes valuoses sales de cinema a Barcelona i València on els espectadors poden gaudir amb normalitat de pel·lícules en llengua catalana. 

més informació

Catalunya Ràdio

L'emissora pública és exemple de professionalitat, una ràdio amb vocació de servei públic que ha estat clau per a normalitzar la llengua catalana.

més informació